Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope byter ordförande – Backström ersätter Engnér

Ope IF byter ordförnande. Christer Engnér lämnar klubban efter sju år. Peter Backström tar över.

– Jättebra! Han kommer att tillföra mycket, säger Engnér.

Efter nio år i styrelsen, varav sju som ordförande, känner Christer Engnér att det är dags att kliva åt sidan. Inte för att han är mätt, men för att hans arbetssituation är för svår.

– Jag har veckopendlat till Hälsingland i ett och ett halvt år och det är svårt att hinna med. Dessutom sitter jag i Storsjöcupens styrelse och tillsammans blir det för mycket. Det finns annat i livet man också måste hinna med, säger han.

Engnér kan lämna Opeskutan med gott samvete. Under sina sju år som herre på skutan har klubben alltid gjort plusresultat. Ett resultat som säkert inte många andra ordförande före honom kan visa upp.

Det innebär att Ope IF i dag har ett eget kapital på cirka en miljon kronor.

– Vi har alltid lagt budgetar i balans, med kontinuerliga uppföljningar. Det handlar om att ha budgetdisciplin, svarar Christer på frågan om hur klubben gjort för att göra vinst sju år i rad.

Kommande säsong blir dock dyrare. Damlagets avancemang till division 1 medför längre resor. Dessutom ska Torvallens IP rustas upp.

En ny resultattavla/matchklocka ska köpas in och omklädningsrummen ska renoveras. Två andra, parallella satsningar, kan komma att kräva ännu mer pengar.

Ope har projekterat för konstgräs på en sidoplan på Torvallen och man vill även göra en nybyggnation på Furuparken.

Konstgräset är tänkt att ligga på den gamla tältytan, bakom det norra målet på Torvallen. Satsningen riktar sig främst mot ungdomarna i klubben och mot barn- och ungdom i Torvallaområdet..

En förutsättning är dock att Östersunds kommun säger ja till att stödja projektet ekonomiskt.

Den andra framtidssatsningen handlar om en utbyggnad av Furuparken.

– Vi projekterar för att installera duschar och sanitetsutrymmen, bland annat för Storsjöcupen (och den camping som Ope bedriver). Vi vill gärna använda Furuparken lite bredare än vad vi gör i dag, avslutar Christer Engnér och poängterar att trots alla satsningar har han och styrelsen budgeterat för en vinst på 50 000 kronor.

Fotnot: Ope IF är en av Norrlands största idrottsföreningar och har i dagsläget cirka 1 000 medlemmar.