Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Opassande personal hos de äldre

Har arbetat inom åldringsvården i många år och sett både jättetrevlig och mindre trevlig personal. Jag blir arg och ledsen när man kan se hur det går till.

Är man personal så är det faktiskt inte många som knackar innan dom går in och i många fall så stängs inte ens dörren igen (trevligt att stå med rumpan bar eller kanske gjort på sig och alla i korridoren kan se det). Och att använda vatten när man behöver tvättas i sängen går ju inte för då blir det blött i sängen.

Och att rakning och tandborstning väl är onödigt för i morgon kommer nån annan personal som är noga att sköta allt det där och dom här kläderna kan han väl ha en dag till för jag ”orkar” inte med att byta nu när jag redan klätt på.

Det gör väl inget att det är gröt, kaffe, ketchup med mera på kläderna.

Det verkar som om många personal tror att blir man gammal så är man också ”körd” i huvudet. För då kommer dom och frågar ska vi lägga oss nu eller ska vi klä på oss nu och så vidare. För att inte tala om när dom använder dada språk pratar som till en liten baby.

Hemskt. Nej sätt er ned och fundera efter hur ni vill bli behandlade när ni kommer hit (det går nästan aldrig säga till personen ifråga heller för då bryr man sig i det man inte har med att göra).

Det går fortare än man tror att bli gammal Låt dom få bestämma själv hur dom vill ha det och respektera det. Tack gode gud finns det även jättefin personal.

Moralhäxan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel