Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ÖP i schism med Centerpartiet

En schism har uppstått mellan Östersunds-Posten och Centerpartiet.

Efter årsskiftet saknar tidningen en politisk redaktör efter att partiet stoppat rekryteringsprocessen.

Sedan i september har Östersunds-Posten arbetet med att hitta en ersättare för politiske redaktören Per Hansson som kommer att sluta vid årsskiftet. Rekryteringsprocessen fortlöpte som den skulle fram tills att kontraktet med den utvalde nya redaktören skulle skrivas.

– Då kom Centerpartiet med en egen kandidat, säger Hans Lindeberg, chefredaktör på Östersunds-Posten.

Centerpartiets kandidat saknade den journalistiska kompetens som tidningen anser att redaktören ska ha. Enligt det avtal som skrevs när Mittmedia tog över Östersunds-Posten ska Centerpartiet ha inflytande över rekryteringen av politisk redaktör. Men anställningen av densamma ska göras av Mittmedia och tidningen.

– Det är en tolkning av det här som ligger i bakgrunden och det är det vi måste reda ut, säger Östersunds-Postens chefredaktör.

Hur kommer ledarsidorna se ut i ÖP efter årsskiftet nu då?

– Vi kommer att fylla dem med material så de kommer inte att vara tomma, säger Hans Lindeberg.

Centerpartiets talesperson i rekryteringsfrågan är Lena Holmestig. Hon väljer att inte kommentera ärendet i dagsläget.

– Vi kommer ha ett möte där vi ska diskutera den här rekryteringen. Vi för inte den diskussionen externt, av respekt för alla inblandade parter, säger hon.