Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oöverlagt om Afghanistan

Nästan dagligen får vi höra oövertänkta påståenden från politiker att Sverige bör ta hem sina soldater från kriget i Afganistan.

Annons

Nu när den femte svensken mist livet i kriget har frågan blivit än mer aktuell. Men vi får inte höra eller läsa något om trupphemtagnings-ivrarnas synpunkter om vad som skulle hända om vi med flera länder eller alla länder tog hem sina trupper. Sällan något om; att en majoritet av afghanerna vill ha kvar utländska trupper i landet. Inget heller om sveket mot de övriga 46 länderna som har trupper i landet.

Jag föreslår att FN, EU och länderna som har soldater i Afghanistan träffas och beslutar om en gemensam strategi för att för att vinna och avsluta kriget. Är lösningen, att utrota talibanerna? Eller är lösningen på den långdragna konflikten; att liksom Jugoslavien lyckosamt gjorde dela landet så att afghaner och talibaner efter befolkningsmängden får var sitt land?

Beträffande sprängningarna av fordon. Ge en uppfinnare, konstruktör några skattefria miljoner för att konstruera en rullande cylinder, som går några meter framför bilen och utlöser eventuella minor och sprängladdningar alternativt fångar upp dem.

Erland Lundgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel