Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oordning i skolan

Vi informeras dagligen om bråk och slagsmål under lektioner och raster. Lärare som går emellan har själva blivit slagna, och det blir tidningsrubriker och polisanmälan om läraren råkat ta eleven för hårt i armen vid en utvisning från klassrummet.

Elever kommer och går som de vill, sitter med bakvända kepsar inomhus, ägnar sig åt mobiltelefoner, svär och hotar, vandaliserar och stökar.

Det här är verkligheten i många skolor och har en stor del i att skötsamma elever mobbas och mår dåligt. Av någon anledning är problemen störst i somliga förorter. Det är bråk och stök på skolbussar där elever åker på skattebetalarnas bekostnad.

När sedan ambulanser och polisbilar vandaliseras måste lagstiftarna vakna.

Hur vore det om betygen i ordning och uppförande återinfördes, liksom undervisning i kristendom.

Sverige ska vara ett land som är byggt på kristna värderingar och skolavslutningar och andra högtider ska hållas i kyrkan.

De som kommer hit får ta seden dit de kommit. Det måste vi svenskar som kommer till deras länder göra.

Ingegärd Fjällgärde

Härjedalen

Har du något att säga? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT!

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel