Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ont om platser på tåg och flyg i påsk

Många väljer att fira påsk i fjällen så flyg och tåg med destination Jämtland är så gott som fullbokade. Trafiken på länets vägar kommer också öka under påskhelgen.

Annons

På alla turistvägar till och från fjällen, E14 och E4 kommer trafiken att vara hög under påskhelgen.

– Vi förväntar oss mycket trafik. Det kommer igång dagarna före och håller i sig till annandag påsk, säger Lennart Helsing på Vägverket.

Under en helg som påsken ökar oftast antalet trafikolyckor.

– Det allra viktigaste är att vara utvilad och hålla avstånd annars händer lätt olyckor, säger Lennart Helsing.

Det gäller även att packa bilen rätt. De vanligaste misstagen bilister gör är att de låter lasten ligga löst, att de packar för högt eller att takboxen är lös.

Vill du lämna bilen hemma och i stället ta tåg eller flyg till länet gäller det att snabba på då det inte finns många platser kvar. SJ:s tåg till Östersund under påsk är så gott som fullbokade. Först på påskafton finns det åter gott om platser.

– Det är rejält fullt, några få ströplatser finns kvar den 31, första och andra. Extremtrycket är på skärtorsdagen, säger Katarina Nyman presskommunikatör på SJ.

Ska du resa från länet och neråt i landet finns det gott om platser fram till den femte och sjätte april då påskfirarna åker hem och tågen är fullbokade.

– Under storhelger som jul, påsk och midsommar reser folk upp i landet och till Jämtland. Det är även många som åker till Malmö men framförallt uppåt i landet. Många flyr storstan för att fira med släkten, säger Katarina Nyman.

Att fira påsk i fjällen är populärt och även hos SAS är trycket på biljetter till länet stort under påskhelgen.

Stockholm till Östersund med SAS är fullbokat under skärtorsdagen och endast ett fåtal platser finns kvar under långfredagen och påskafton.