Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Önskelista till Tomten

Kära tomten, angående Brunflo. I julklapp 2016 önskar jag mig tillitsfulla politiker och makthavare. Människor med tillgång till sina hjärtan och förmågan att se den större bilden. Jag önskar att ingen människa ska behöva lämna sitt hem för att ge väg åt annat.

Tomten säg mig, om det vore så att någon av våra politiker eller kommunanställda bodde där vägen planeras och därmed skulle tvingas lämna sin gård, skulle förbifarten övervägas som ett alternativ då? Jag önskar mig en större medvetenhet och omtanke om våra befintliga företag och verksamheter. Om vår vackra, värdefulla natur och friluftsliv. Om vårt kulturarv och våra bönder. Tomten jag önskar att de som sitter på sk. maktpositioner, att de använder sina röster väl, att de talar för dem de företräder snarare än att lyssna till människor från Långtbortistan (läs Sthlm) som med propaganda försöker tvinga fram ett alternativ som gör mer skada än nytta. Jag önskar av hela min själ att familjer år 2017 inte ska behöva ligga vakna av oro på nätterna, med rädsla av att tvångsförflyttas. Jag önskar att alla berörda i ärendet besöker alla de familjer som kommer att påverkas negativt av vägen (vilket är många om inte alla!) och att de ser dessa personer i ögonen när de säger jag är medansvarig i detta beslut, jag är ansvarig för ditt lidande och att de i den stunden känner efter i sina hjärtan om de kan stå för detta beslut trots vetskapen om att det finns ett bättre alternativ, en upprustning av befintlig väg.

Fortfarande tilltro till uppvaknandet av det sunda förnuftet

Håller du med? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT! Glöm inte att referera till vilket ämne det är du har åsikter om.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel