Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt spännande när ÖHC tog ännu en seger

/
  • Det blev tight och tufft mellan ÖHC och gästande Härnösand till slut. ÖHC ska vara glada att man lyckades bärga hela potten. foto: johan axelsson
  • ÖHC:s Patrik Wallon, till vänster, klappas om efter sitt 3–0 mål.

Onödigt spännande.
- Jag vet inte vad det beror på. Men vi får inte dit puckarna, sa ÖHC-backen Peter Westin efter knappa 4-3 mot Härnösand i Klanghallen.

Annons
ÖHC-spelarna hängde med huvudena och visade upp bekymrade nunor efter slutsignalen. Visste man inte så skulle man kunnat tro att de hade förlorat matchen. Men istället blev det en ny fullpoängare, om än med hjärtat i halsgropen. Westin igen: - Jätteonödigt att släppa in dem i matchen. Jag tycker att vi har total kontroll på de första två perioderna och det hade inte varit det minsta orättvist om vi gjort 5-0. De skjuter fem skott i första perioden, men ärligt talat så vet jag inte vart de kommer ifrån, anlyserade Westin. En tämligen trovärdig analys av ÖHC:s oldtimer. Öppningsperioden handlade så mycket mer om hjärta än hjärna. Ganska hafsigt och strukturlöst spel från båda håll med två lag som så gärna ville greppa initiativet. ÖHC lyckades väl bäst med den ambitionen även om Henrik Hettas 1-0 var en liten skänk från ovan efter ett hopslag på Härnösands blå. Men Hetta plockade lugnt ner pucken med handsken och rakade in en backhand mellan benen på Härnösands Andreas Byström. Under mellanperioden borde ÖHC ha stängt matchen. Totalkoll på både spel och motståndarna resulterade välförtjänt. 2-0 i powerplay efter dryga fem minuter var en godbit. Tobias Falks eleganta genomskärare prickade exakt klubbladet på en vaket framrusande Andreas "Andy" Eriksson. Helt enligt skolboken. Knappa minuten senare sköt Patrik Wallon 3-0 med en riktigt stänkare från backposition. ÖHC skramlade fram ytterligare några vassa chanser, inte minst Patrick Nordströms friläge efter 13 minuter, som Härnösandskeepern gjorde en så kallad idioträddning på. Med den totaldominansen i bakhuvudet så trodde nog de flesta i sin enfald att ÖHC bara skulle spela av slutrundan. Men icke. Reducering till 3-1 bara 18 sekunder in i tredje perioden fungerade som första gradens tändvätska för Härnösand. 3-2 efter 11.58 innebar ett ännu vildare Härnösand och många fler myror i huvudena på hemmaspelarna. - Vi sa till varandra att vi skulle slappna av och sen går vi ut och gör precis tvärtom. Jag fattar ingenting, sa Peter Westin och skakade på huvudet. Läser ni matchstatistiken så förstår ni att matchen levde ända in i kaklet. - Trots knackigt spel så vinner matchen och det är det som är grejen. Tre poäng på kontot är alltid skönt oavsett hur de hamnade där, slutade Westin. Matchfakta ÖHC-Härnösand 4-3 (1-0, 2-0, 1-3)

Mer läsning

Annons