Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Onödigt gnäll på lyset

Har med svalt intresse följt debatten om de så kallade ”irriterande” nya lamporna på Frösöbron men kan inte låta bli att förvånas över de åsikter som framförts. Hur lamporna kan vara irriterande på något vis är för mig en gåta. Att släcka ner bron eller någon annan del av Östersund ser jag inte som något alternativ, men det är åtgärder som att byta vägbelysning som gjort att Östersund utsetts till årets miljökommun. Dessa bidrar dels till en besparing på det ekonomiska planet men bidrar även till att säkra en ekologiskt hållbar framtid för kommande generationer.

I min bekantskapskrets finns ingen som tyckt att broljusen varit det minsta irriterande, inte ens mina mest konservativa äldre släktingar har haft något att anmärka på desamma. Min gissning är att det är pensionärer som inte har något annat att klaga på som skriver de negativa insändarna vilket bekräftas av Rolf G Swedberghs inlägg i debatten.

Allt som är nytt är inte dåligt! Att lamporna på Vallsundsbron ej diskuterats beror troligen på att det då de monterades fanns viktigare saker att gnälla om. Lamporna på Frösöbron sitter då inte i höjd med den som kör en personbil såvida du inte kör en Ferrari, men den bör nog ställas undan för vintern nu i så fall?

Dessutom lyser lamporna neråt. Det som är mest irriterande på Frösöbron, liksom på alla andra vägar är lyktorna på de mötande bilarna och de var lika irriterande innan lamporna på bron byttes. Jag är slutligen lite nyfiken på hur många olyckor som orsakats av ”felaktigt ljus”? Hoppas Ni på kommunen står på er och fortsätter utveckla Östersund till en ännu klimatsmartare och miljövänligare kommun! Tack för mig.

Anders, mer upplyst Frösöbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel