Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Onödiga skyltar

Så är då valrörelsen i full gång detta supervalår. Många aktiviteter från partierna, precis som det ska vara i valtider. Att det också är ett stort mediapådrag kan ingen ha undgått att märka.

Vad man bland annat kan ha synpunkter på i dessa valtider är alla skyltar med valaffischer. I mitt närområde Östersund och Frösön är det gott om detta. Till vilken nytta är dessa skyltar i dagens mediabrus. Långt tillbaka fyllde skyltarna ett visst värde men inte idag.

Eftersom undertecknad varit valarbetare i många val har valskyltandet tidigare varit ett givet inslag men på 90-talet tog vi i dåvarande Frösö-centern initiativ till att föra diskussioner med övriga partier i närområdet att sluta upp med affischerandet, dock utan resultat.

De flesta valaffischer står också uppställda vid stora trafikstråk och vänder sig i första hand till fordonstrafiken. Hur skall förarna kunna ta in budskapet utan att äventyra trafiksäkerheten. Att man överhuvudtaget får tillstånd att sätta upp skyltarna på sådana ställen är ofattbart.

En annan sak som talar mot valaffischer är all vandalisering. Det är tyvärr en ganska vanlig företeelse och har varit så genom alla valrörelser.

De politiska partierna borde åter ta upp frågan på agendan om ett slopande av valaffischerandet. Förhoppningsvis kanske vi slipper detta inslag till nästa val. Är övertygad om att nästan ingen kommer att sakna denna marknadsföring.

Rolf G. Swedbergh (C), Frösön

Kandidat till kommunfullmäktige i Östersund och landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel