Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Onödiga fel av Sportfiskarna

Det är trist att ta del av den insändare som Joakim Ollén Sportfiskarnas publicerade i LT den 17 juni. Det är trist eftersom tonläget är så onödigt högt och insändaren innehåller så många onödiga faktafel. Om du istället hade valt att ha en dialog med oss så kanske du inte hade varit så upprörd eftersom en hel del av det du målar upp inte stämmer.

Vi som jobbar med de här frågorna på Jämtkraft blir också mycket förvånade eftersom vi är vana vid att ha en konstruktiv och givande dialog med Sportfiskarna och nu har ni tydligen plötsligt vänt och tycker inte längre att det är bra att Jämtkraft lägger sex miljoner kronor på att skapa fria vandringsvägar mellan Storsjön och Näkten.

För att räta upp bilden av Jämtkraft så vill vi berätta att vi inte kommer att bygga något nytt vattenkraftverk i Långforsen, vi vill renovera ett befintligt vattenkrafterk. Och tvärtemot vad Joakim Ollén skriver så kämpar vi med juristers hjälp för att få tillstånd att bygga faunapassage. Vi vill också klargöra att Jämtkraft inte heller driver några utbyggnadsprocesser i skyddade vattendrag. Jämtkraft har en hög ambition i att förena biologisk mångfald med vattenkraftsproduktion. Vi och länsstyrelsen bedömer att en vandringsväg för fisk och annan fauna i Billstaån är ett bra exempel på det går att stärka den biologiska mångfalden kring våra anläggningar.

Sportfiskarna och andra är välkomna till oss på Jämtkraft för att ställa frågor eller berätta för oss vad ni tycker. Vi lyssnar med respekt för ert kunnande. Debatten blir bättre om vi håller oss till fakta, istället för att försöka svartmåla varandra.

Tommy Borgh, chef elproduktion Jämtkraft

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel