Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omtag i skolfrågan

Skolorganisationen i Östersunds kommun har blivit en riktig följetong. En långbänk som har kostat tid, energi och pengar. Därför: Det omtag som nu tas i skolfrågan måste resultera i ett beslut som ger elever, föräldrar och lärare planeringsförutsättningar och arbetsro.

På måndagen informerade tjänstemän från barn- och utbildningsförvaltningen om ett nytt förslag till förändringar i skolorganisationen. Föga förvånande föreslås återigen att Ope skola läggs ned, den här gången tillsammans med Bringåsens skola. Detaljerna i tjänstemannaförslaget är ännu inte offentligt, men det är sedan tidigare känt att båda dessa enheter har renoveringsbehov, samtidigt som skolorganisationen totalt sett dras med en alldeles för stor kostym.

Nu går frågan skyndsamt vidare till politiken. För Centerpartiet som ingår i den styrande majoriteten väntar prövande interna överläggningar. Det kommer säkert inte att bli lätt för partiet. Samtidigt har Centern godkänt de utredningsdirektiv som getts till förvaltningen; att det blev just Ope och Bringåsen kan inte komma som någon överraskning.

Skolnedläggningar är alltid smärtsamma, men att dra ut på processen gör bara ont värre. Nu finns ett förslag. Nu väntar vi på ett beslut.