Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omsorgens bil i Hotingolycka

Det var en kommunanställd med omsorgstagare i bilen som åkte av vägen vid olyckan i måndags. Föraren fick svåra skador, medan passagerarna klarade sig lindrigt.

Annons

En anställd inom Strömsunds kommuns omsorgsverksamhet skadades svårt vid den trafikolycka som inträffade strax söder om Hoting i måndags, och som LT rapporterade om i går:

– Det var en person ur vår omsorgspersonal som var förare av bilen och som skadades, säger kommunchef Anders Andersson. De övriga två i bilen var omsorgstagare, och de klarade sig dessbättre med lite omplåstring.

Dessa två kunde återvända hem efter kontroll på hälsocentralen i Hoting:

– De var nog mest chockade, säger man på sköterskeexpeditionen.

Bilens förare fördes däremot med ambulans direkt till Östersunds sjukhus där han fortfarande vårdas. Hur olyckan har gått till vet man inte ännu:

– Man har inte kunnat ställa några frågor, säger Anders Andersson. Det blir polisen som utreder orsakerna. Vi kommer naturligtvis också själva att undersöka saken internt.