Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ompröva omsorgsbeslutet!

Härjedalens kommun upphör med subventionerad snöröjning till pensionärer och rörelsebegränsade från och med kommande vinter enligt kommunfullmäktigebeslut § 119/09.

I skrivelse daterad 18 juni till pensionärer/rörelsebegränsade personer, tidigare berättigade till subventionerad snöröjning, meddelas att kommunen endast kommer att snöröja kommunala vägar. I samma skrivelse bifogar kommunen en förteckning över snöentreprenörer att anlita.

Vid rundringning till ansvariga och handläggare framgår det alldeles tydligt att Härjedalens kommun inte har några alternativ att erbjuda utan man hänvisar helt enkelt till Gula sidorna.

Härjedalens kommun skriver så vackert på sin hemsida:

”Handikappomsorgen i Härjedalens kommun svarar för stöd till personer med funktionsnedsättning. Målet för handikappomsorgen är att ge stöd till personer med funktionsnedsättning så att de kan få möjligheter till delaktighet i samhällslivet och uppnå jämlika levnadsvillkor”.

Gäller kommunens budskap/åtagande avseende livskvalitet för rörelsebegränsade endast under sommarmånaderna? Det är ju så mycket enklare och väsentligt billigare att tillgodose detta då.

Vari består möjligheterna till delaktighet i samhällslivet och uppnå jämlika levnadsvillkor i detta absurda beslut?

Så, Kommunfullmäktige i Härjedalen. Ompröva Ert beslut!

Kjell Åke Limberg

J Gäller kommunens budskap/åtagande avseende livskvalitet för rörelsebegränsade endast under sommarmånaderna?

Kjell Åke Limberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel