Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omkom i mc-olycka

En mc-förare omkom efter att ha kolliderat med en bil i Torvalla.

Annons

Olyckan inträffade i korsningen Basvägen-Skogsbruksvägen just före klockan 14, måndag eftermiddag. MC-föraren färdades längs Basvägen när han körde in i en bil som befann sig på Skogsbruksvägen just i färd med att köra ut på Basvägen.

Av okänd anledning tappade mc-föraren kontrollen över sitt fordon och körde rakt in i sidan på bilen. Föraren slungades mot bilen och motorcykeln fortsatte rakt fram. Enligt uppgifter från platsen kan motorcykeln ha slungats i väg så långt som 25 meter.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till olycksplatsen. Och arbete för att rädda motorcyklisten påbörjades, men ansträngningarna var förgäves. Vid 16-tiden stod det klart att mannen som färdades på mc:n dött till följd av de allvarliga skador han fick vid kollisionen. Bilföraren klarade sig utan fysiska skador.

Vägarna var avstängda under den tid räddningsarbetet pågick.