Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omklädningsrummen vid Strömsvallen en sanitär olägenhet – idrotten vädjar till kommunen om renovering

Kommunens omklädningsrum vid Strömsvallen är rejält undermåliga – i princip en sanitär olägenhet.

Nu vädjar IFK Strömsund till kommunen att det byggs ett nytt omklädningsrum, som dessutom kan nyttjas av flera till olika ändamål.

Strömsvallen, ishallen Dunderhallen och skyttebanan Strömerhallen bildar samtliga ett idrottsområde längs Ramselevägen i Strömsund. Och det pågår en livlig idrottsverksamhet där med flera tävlingar, cuper och seriematcher.

För ishockeyn, fotbollen, isracingen och friidrotten – totalt cirka 300 idrottare – är det kommunens omklädningsrumsbyggnad vid Strömsvallen man är hänvisad till.

– Det är vi väldigt tacksamma för och vi vet att vi inte kan ställa några krav på kommunen, men det är tråkigt att de är i så dåligt skick, säger Sten Strömgren, ordförande i hockeysektionen i IFK Strömsund.

Föreningen har i ett brev till kommunen därför vädjat om en renovering eftersom:

• ett duschutrymme är avstängt på grund av det rinner vatten under golvmattan.

• duschrören hänger löst i väggen på grund av avruttnande reglar.

• takvärmeelementen i utrymmet håller på att ramla ned.

• väggar och tak har mögelfläckar och

• blandare är ur funktion och ger bara kallvatten.

Strömsvallens omklädningsrum "är en mycket undermålig byggnad vilken i mångt och mycket direkt kan klassas som en sanitär olägenhet", skriver de.

"Det kan inte klassas som låg standard, utan mer som ett utdömt utrymme där det helst ej ska bedrivas någon verksamhet överhuvudtaget."

En renovering är därför nödvändig och föreningen hoppas att kommunen tittar på möjligheten att bygga en ny modern byggnad i anslutning till Dunderhallen.

Det skulle kunna gynna inte bara idrottarna på Strömsvallen – utan komplettera hela området och kommunen, menar IFK Strömsund.

En tanke är att denna byggnad ska kunna vara flexibel och rymma mycket, bland annat:

• ett kansli för föreningslivet och ett större mötesrum – som enkelt skulle kunna göras om till sovsalar när ungdomslagen under cuper behöver ett billigt boende.

• loger för artister samt kansli för arrangörer vid den årliga Dansgalan, och eventuella andra nöjessatsningar och eventuella mässor.

• ett gym – något som alla idrottarna vid området saknat.