Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omklädningsrum på brandstation dyrare än planerat

Krokoms kommun tänker besluta om ytterligare 550 000 kronor för anpassning av brandstationen.
Frågan kommer att tas upp på fullmäktige under tisdagen.

En utökning av investeringsramen med 550 000 kronor är nödvändig för att anpassa Krokoms brandstation med nya utrymmen för omklädning och duschar.

Jämtlands räddningsförbund som hyr fastigheten av kommunen, har tidigare begärt de nya utrymmena. I dag saknas separata omklädnings- och duschutrymmen för damer och herrar. Omklädningen vid utryckningar sker också i vagnhallen. Det är problematiskt dels av arbetsmiljöskäl, då det finns avgaser i lokalen men hallen måste också värmas upp mer än vad som annars vore nödvändigt.

Den första kalkylen visade en kostnad på 750 000 för ombyggnaden vilket fullmäktige beviljade i höstas. Under förstudiearbetet har det framkommit att de pengarna inte kommer att räcka. Den nya kalkylen talar i stället om en kostnad på 1,3 miljoner kronor.

Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat om begäran om igångsättningstillstånd för ombyggnaden och att begära en utökad investeringsram.

Finansieringen kommer att ske genom ett hyrestillägg till Räddningstjänstförbundet.