Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omdebatterad mottagning invigd

Nu är den officiellt invigd, landstingets omdebatterade läkarmottagning på Vemdalsskalet.

– Min bedömning är att det inte kommer att belasta landstingets ekonomi, säger Torgny Svensson, Skistar Vemdalen.

Mottagningen har varit i gång sedan 23 december men det är nu allt är klart i de nya lokalerna och det var dags för invigning. Lika länge har den medlemsägda Fjällhälsans filial i Vemdalen var i gång som även de slog upp portarna lagom till jul. Kampen om patienterna har nu startat på allvar.

Vemdalsskalets läkarmottagning är en så kallad öppen mottagning där landstinget och Skistar har knytt ihop ett samarbete. Bland annat delar de på lönekostnaden för sjuksköterskan. Landstinget står för hela läkarkostnaden och dessutom för årshyran som är 92 000 kronor.

– Det blir en utvärdering efter säsongen, men min personliga uppfattning är att det här inte kommer att belasta landstingets ekonomi, säger Torgny Svensson.

En läkare och en sjuksköterska finns på plats sex dagar i veckan, från måndag till lördag är det öppet minst en timme på morgonen och en timme på eftermiddagen.

– Det känns riktigt bra att vi kan hjälpa patienterna häruppe. De flesta som besöker oss har någon form av infektion eller är det skador som de dragit på sig dagen före, säger sjuksköterskan Lena Folkesson.

Det är ännu inte bestämt hur öppettiderna blir under lågsäsong.

– Men det känns jätteroligt att landstinget nu kan erbjuda service direkt på plats här på Skalet. Händer det något har det blivit enklare att få hjälp snabbt, säger Maria Carlund, enhetschef för Vemdalsskalets läkarmottagning.