Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ombyggnation i Duved polisanmäld

Arbetsmiljöverket har åtalsanmält de ansvariga bakom Staff Hotell i Duved för arbetsmiljöbrister vid en ombyggnad.

Vid en inspektion i januari 2013 upptäckte Arbetsmiljöverket att byggnadsarbete pågick på personalboendet Staff Hotell i Duved. Fastighetsägaren hade anlitat en byggentreprenör som påbörjat arbetet utan att förhandsanmäla detta till verket.

En sådan anmälan krävs för jobb på mer än 500 persondagar och då ska även en arbetsmiljöplan finnas tillgänglig på bygget.

Staff Hotells representant hävdade att man anlitat en entreprenör och gett dem totalentreprenad på ombyggnaden. Båda parter var helt överens: entreprenören hade skriftligen tagit på sig hela ansvaret för entreprenaden och därmed var också arbetsmiljöansvaret överfört till dem.

Men arbetsmiljöverket godtar inte den förklaringen. Enligt deras bedömning kan inte ägaren Staff Hotell avskriva sig ansvaret på det viset. De skulle ha förhandsanmält jobbet och upprättat en arbetsmiljöplan enligt reglerna.