Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ombyggnaden av busstorget upp i kommunstyrelsen

De omfattande planerna om att bygga om i centrala Östersund fortsätter att matas genom det kommunala maskineriet.

Annons

I morgon tisdag 10 maj kommer Diös planer om att bygga om vid bland annat busstorget och stjärntorget att tas upp i kommunstyrelsens sammanträde.

Det var i början av april som Diös presenterade projektet. Bland annat handlade det om att höghus med bostäder, butiker och hotell kan byggas på busstorget, men också om att stjärntorget i centrala Östersund byggs om.

När det gäller bygget vid nya stjärntorget, så vill Diös köpa marken (Staden 4:1) bredvid hälsocentralen Zätagränd mittemot centralpalatset. Förslaget till kommunstyrelsen är att föreslå kommunfullmäktige att Östersunds kommun tecknar markanvisningsavtal med Diös om Staden 4:1. Diös ska sedan kunna ansöka om ny detaljplan och därefter köpa marken av kommunen.

När det gäller busstorget, Gustav III Torg, föreslås kommunstyrelsen att besluta om om att de tecknar en avgiftsförklaring med Diös.

"Med en ny handelspolicy som lägger fokus på centrumsutveckling under framtagande passar Diös förfrågan om att utveckla Gustav den III torg väl in” skriver kommunledningsförvaltningen genom kommundirektör Anders Wennerberg och Per Johansson, chef för område tillväxt i beslutsunderlaget.

Läs mer:

Så vill Östersundsbor hur centrum utvecklas

Annons