Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omänskligt skilja på äldre

Vi har i media kunnat följa ett äldre par som inte längre ska få leva tillsammans eftersom den ena parten blivit sjuk och behöver annat boende och hjälp för att klara sitt dagliga liv.

Annons

Paret kan inte få en gemensam bostad i kommunens regi eftersom det är enbart en av makarna som har ett hjälpbehov och behöver särskilt boende. Därför ska de nu skiljas åt i sina sista år i livet. Ett långt liv som de större delen av levt tillsammans. Deras hemkommun är dock generös nog att försöka ordna boende till bägge några kvarter från varandra.

Det här har väckt avsky i hela Sverige. Tyvärr är det här paret långt ifrån ensamma om att drabbas av detta myndighetsförtryck. Det har drabbat och drabbar fortfarande många par runt om i landet, även här i Östersunds kommun.Det här är en helt motbjudande och avskyvärd människosyn. För oss Kristdemokrater är familjen mycket viktig. Det gäller i alla åldrar och skeenden i livet.

Vi kommer att fortsätta kämpa för att gamla människor med självklarhet ska kunna få leva tillsammans fram till livets slut om det är deras önskan. Vi kan aldrig acceptera att man skiljer människor åt mot deras vilja. Valfrihet gäller även när man blir gammal och sjuk.

Människovärdet är också lika stort när man är gammal och sjuk.

Ingrid Gustafsson (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel