Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om trend-nissar och tryckkokare

Annons

Våra liv styrs av trender. Somliga åt rätt håll, andra rakt åt pipsvängen.

– Släpp lös tanten i dig! Manar den Stora Draken. Knäpp blusen ända upp. Den prudentliga(!) damen har aldrig varit mer i ropet. Det verkar som om urringningen äntligen är ute. Och att TANTEN  med all rätta är inne. Det har vi väntat länge på. Så mycken erfarenhet och klokskap som hon besitter!

Andra trender kan man irritera sig på. Tyckte jag inte att degen till anisbröden (frityrkokta bullar) såg ovanligt grå ut? Jojomän, hade jag inte av misstag greppat en vetemjölspåse med idel fibrer i. Det är väl som att svära i kyrkan, men jag gillar inte att bli PÅDYVLAD fibrer i allt möjligt. Pasta, till exempel. Det räcker med det dagliga knäckebrödet. Och diverse grönt och frukt.

Så var det det här med dinkel. Är det nödvändigt och smakar det mycket bättre än vanligt vetemjöl?

Och, kan man tänka, nu är tryckkokar'n på gång igen! Det skulle inte förvåna mig om den hederliga konserveringsapparaten helt plötsligt blir inne. De tillhörande glasen är redan här. Gamla sanningar blir som nya. Vi som har varit med ett tag har gärna använt ugnen att steka i. Så gör också de nutida innekockarna, fast de ROSTAR både kött och grönsaker. Det låter förstås lite mera fransk matlagning än steka.

För att återgå till modet så kan jag meddela att byxdräkten är ”het”. Vidare ska det glittra och glimma i vår!

”Håligt och sönderrivet” likaså. Det finns ett sug efter det enkla och ”opolerade” påstår trendnissarna.

Vem bryr sig?

Annons