Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om ljus och hopp på långfredagen

På långfredagen ges musikföreställningen Genom mörker och ljus

i Stora kyrkan i Östersund.

Angelika Lindahl, sopran, Jenny Michanek, mezzosopran, Lats-Åke Wikström, baryton, Anna Lundström, orgel, samt stråkkvartetten Archi Jamt medverkar i föreställningen, som använder sig av passionsberättelsen och sätter den i förhållande till olika mänskliga livsskeenden.

– Det kan handla om glädjen över en älskads ankomst, sorgen över ett förlorat barn eller uppgivenheten och vreden över det onda vi inte förstår, säger Jenny Michanek som också är producent för föreställningen.

Den estländske tonsättaren  Arvo Pärts verk Stabat Mater – ett minimalistiskt verk med gregorianska anstrykningar för tre stråkar och tre röster – står i centrum. Det omgärdas av främst tidig musik av Telemann, Händel och Buxtehude och varvas med recitationer och visuella effekter.

– Vår ambition är att ge våra besökare starka upplevelser av glädje och sorg och påminna om att det finns ett ljus och ett hopp även när det tycks helt förlorat, säger Jenny Michanek och fortsätter:

– Föreställningen gavs ett antal gånger för två år sedan och fick en oerhört stark respons då. Det händer faktiskt fortfarande (senast så sent som för några veckor sedan) att folk ringer och tackar för den upplevelsen!