Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om livets efterrätt

Annons
Åh, vad jag tyckte förut att mor- och farföräldrar var fjantiga när de berättade om sina barnbarn. OCH VISADE KORT!!
- Ärligt talat, nog ser väl alla spädbarn likadana ut? hade jag ofta god lust att säga, men hejdade mig inför den stora glädjen som lyste ur ögonen på dem.
Nu visar jag själv minsann, sedan tio månader tillbaka, bilder åt höger och vänster och har lagt mig till med en pipig röst i vissa lägen - "titta här, nu är hon en fyratandare"...
- Ärligt talat, nog är väl mitt barnbarn vackrast i hela länet, Jämtland, Sverige, världen, ja, varför inte universum? vill jag fråga den jag visar bilderna för, men hejdar mig inför den trötta och lite frånvarande blicken.
När det uppdagades att mormorskapet skulle bli av, lovade jag flott att stå för barnvagnskostnaden. Själv "köpte" jag min tvillingvagn av en förstående grannfru som bara ville bli av med vagnen och vägrade ta betalt. Men jag bjöd i alla fall på fika för 25 kronor och fick en trevlig väninna på kuppen!
Sedan 1969 har förstås priserna skjutit i höjden, det är klart, men att man skulle kunna få en bättre begagnad bil + vinterdäck och tjusiga fälgar för samma pris som en fabriksny barnvagn, det hade aldrig fallit mig in. Så jag svimmade inte inne i butiken, men inte var det långt ifrån.
När mina barn var spädisar då fanns det kläder i så gott som bara vitt, ljusgult, blått och rosa i ett märkligt material, videlen, som man även använde till att tillverka skurtrasor. Så praktiskt. Någon (manlig designer?) hade tänkt till där.
Men nu finns det att välja på, ska jag säga! Klädhängarna ute i butikerna riktigt sträcker sig efter mig och vädjar att jag ska köpa, köpa, köpa. Så då gör jag det enligt regeln för minsta motståndets lag.
Sambon satt en morgon och kollade börssidorna i tidningen och hävdade att jag hade fått två barnklädesföretag börsnoterade.
- Du skulle nog inte fara illa av att handla lite du också. Jag ser att du har golftröjan på dig, sa jag.
- Golftröjan????
- Ja, den med 18 hål i...

Mer läsning

Annons