Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om Katarina Taikon – på SVT och i Edsåsdalen

I en vecka ligger dokumentären om Katarina Taikon ute på SVT Play. Den 23 januari föreläser Lawen Mohtadi om människorättskämpen i Edsåsdalen.

Söndag kväll sändes dokumentären om Katarina Taikon i SVT och i en vecka, till och med den 17 januari, ligger den ute på SVT play. Bakom filmen står Gellert Tamas och Lawen Mohtadi. Filmen bygger på Lawen Mohtadis biografi "Den dag jag blir fri" och berättar Katarina Taikons, men också om romernas historia i Sverige. Katarina Taikon avled 1995 på Svegs sjukhus efter 13 år i koma. Hon är författare till Katitzi-böckerna och förde en kamp för romernas rättigheter tillsammans med sin syster Rosa Taikon, silversmed boende i Flor, Ytterhogdal. I slutet av januari skulle Lawen Mohtadi föreläsa om Katarina Taikons liv och arbete i Edsåsdalen men kommer i stället att hållas senare i vår, datum är ännu ej klart.

(Texten uppdaterad)

Se dokumentären på SVT Play

Systrarna Taikons kamp fortsätter – intervju med Rosa Taikon

Recension av "Taikon"

Jag heter Rosa och jag är smed – möt LT:s kulturpristagare 2010

Intressant temadag väckte många frågor

(LT)

Missa inte vår nya nyhetsapp för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android