Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om ett liv med nio raskatter

Det nog inte lätt att leva med nio(!) katter som Elin Hoffner och henne make Jan gör. Det är utan tvekan nio starka personligheter som tagit plats i hemmet och alla kräver sitt.

På ett mycket roligt och trevligt sätt beskriver Elin Hoffner sitt kattliv och ger en fin bild av sina ögonstenar. Samtidigt delar hon med sig lite råd om kattskötsel, utställningar, klotänger och kattbeteenden i största allmänhet – att hon och Jan är passionerade djurvänner kan man inte tvivla på.

Alla kissarna är raskatter och här får man veta att Tudor är kungen och Mini är "hunden" i familjen som gärna går i koppel. Mini är dessutom inte liten, om någon nu trodde det. Larissa är en lady som vet sitt värde och Ickiz ser inte bara ut som en clown, han är en. DiNozzo är döpt efter DiNozzo i Navy CIS eftersom han är en riktig tjejtjusare. Izzy heter brorsan som är en mycket kelig katt. Zazzi ställer till med små kat(t)astrofer och Ida gillar att plaska i vatten. Till sist Alfred som är översocial och lätt beroendeframkallande.

Det är dessutom många fantastiskt fina bilder som läsaren bjuds på. Man behöver inte vara kattälskare för att njuta av boken.

Men det finns en del minusposter som drar ner betyget. Sidlayouten spretar, det blir ingen sammanhållen text. Och så detta bedrövliga med alla stavfel. De är många och det stör, åtminstone mitt läsande, å det grövsta!