Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om du hör något i luften som surrar...

Så kanske det är en helikopter som sågar av kvistar vid kraftledningarna.
Arbetet, av Storm Heliworks, kommer att pågå under oktober.

Den närmsta tiden kommer en helikopter att sväva lågt över marken längs kraftledningar i östra delarna av länet.

Det är företaget Storm Heliworks som under torsdagen och fredagen kommer att utföra kvistsågning med helikopter längs kraftledningar för Härjeåns Nät. Området där sågningen kommer att ske sträcker sig från Midskog via Fjälkvarn, Svanamyren, Brana, Sännsjön och Lillsjöhögen.

Arbetet kommer att fortsätta genom hela oktober.

Kvistsågningen utförs för att öka driftsäkerheten på kraftledningarna och att förebygga störningar på grund av kraftiga vindar och snötyngda träd.

Gårdar med inhägnade djur och som normalt upplever att deras djur blir skrämda eller stressade under ledningsbesiktning med helikopter ber Storm Heliworks hålla inomhus men de säger också i ett pressmeddelande att alla är varmt välkomna att kontakta företaget och meddela om ni har känsliga djur, så de kan hålla en dialog med de boende när de närmar sig den aktuella gården.