Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om det krävs vill de ha folkomröstning om Lillänge

De kräver: Stoppa nya köpcentrum.

I kväll lämnar Östersund Handel över protestlistor till politikerna om att stoppa planerna på ett till köpcentrum i Lillänge.

Som en protest på kommunens planer att sälja två tomter vid betongfabriken i Lillänge för att skapa ett nytt köpcentrum har de samlat in namnunderskrifter från kunder och medlemmar.

Listorna kommer att kommer Östersund Handel att lämna över på kommunfullmäktigemötet i kväll på OSD.

– Om det krävs så är vi beredda att verka för en folkomröstning där väljarna får avgöra frågan i demokratisk ordning, säger Lennart Ögren, handlare och engagerad i protesterna, i ett pressmeddelande.

Han menar att oron hos handlarna i både centrum och Lillänge, samt hos kommuninvånare, om vad som händer om köpcentret blir av är stor.

– Det finns många exempel på städer vars stadskärnor slagits ut av externhandeln, säger Lennart Ögren.

I tisdags gick kommunalråden ut med ett pressmeddelande om att de i kväll kommer yrkar på en återremiss av planerna på en försäljning av tomterna.

Något Annette Lindow, ordförande Östersund Handel, ser som positivt.

– Det är positivt att politikerna lyssnat på oss. Ett beslut i frågan måste dock fattas och vi kommer att driva vår sak fram till dess det är klart, säger hon i ett pressmeddelande.