Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om det krävs vill de ha folkomröstning om Lillänge

De kräver: Stoppa nya köpcentrum.

I kväll lämnar Östersund Handel över protestlistor till politikerna om att stoppa planerna på ett till köpcentrum i Lillänge.

Annons

Som en protest på kommunens planer att sälja två tomter vid betongfabriken i Lillänge för att skapa ett nytt köpcentrum har de samlat in namnunderskrifter från kunder och medlemmar.

Listorna kommer att kommer Östersund Handel att lämna över på kommunfullmäktigemötet i kväll på OSD.

– Om det krävs så är vi beredda att verka för en folkomröstning där väljarna får avgöra frågan i demokratisk ordning, säger Lennart Ögren, handlare och engagerad i protesterna, i ett pressmeddelande.

Han menar att oron hos handlarna i både centrum och Lillänge, samt hos kommuninvånare, om vad som händer om köpcentret blir av är stor.

– Det finns många exempel på städer vars stadskärnor slagits ut av externhandeln, säger Lennart Ögren.

I tisdags gick kommunalråden ut med ett pressmeddelande om att de i kväll kommer yrkar på en återremiss av planerna på en försäljning av tomterna.

Något Annette Lindow, ordförande Östersund Handel, ser som positivt.

– Det är positivt att politikerna lyssnat på oss. Ett beslut i frågan måste dock fattas och vi kommer att driva vår sak fram till dess det är klart, säger hon i ett pressmeddelande.