Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om bakgrunden till thaipaviljongen

/
  • ”Jag skrev boken eftersom det finns behov av kvalificerad information byggd på detaljerade fakta”, säger Tage Levin.

Under två års tid har Tage Levin, författare och utgivare, arbetat med boken ”Kung Chulalongkorns paviljong, Siams store kung och hans resa till Sverige”.

Annons

Nu återstår bara att hitta köparna.

– Man får förlita sig på lyckan, allt löser sig med lite tur, säger Tage Levin.

Historien handlar om före detta Siams (nuvarande Thailand) kung Chulalongkorn och hans resa genom Europa, samt alla platser och människor han besökte. På sin färd hann kungen med att sätta fotspår i vår nutida kultur och historia, samt beröra och påverka många människor.

– Det som är så fascinerande är att thailändarna inte bara ser Chulalongkorn som en gammal kung, utan mer som en gud de faktiskt tillber. Han symboliserar öppenhet och utveckling och är en fantastisk förebild för omvärlden, anger Tage Levin.

Boken ges ut av det nya förlaget Passionista, som är Levins eget. Förlaget fokuserar på böcker med någon form av passion, bland annat inom konst, historia och kultur.

I dagsläget är Tage Levin fullt sysselsatt med att resa runt och besöka tänkbara sponsorer för att kunna finansiera sin bok.

– Att ge ut en bok är precis som att lägga ett pussel och det är ett enormt lagarbete. Vi har bland annat haft ett nära samarbete med thailändska ambassader och turistbyråer. Men jag måste säga att jag är mycket nöjd med resultatet, över all förväntan. Ska man ge ut en bok ska den vara perfekt, annars kan man låta bli, avslutar han.

Mer läsning

Annons