Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycksförare åtalas för grov vårdslöshet

En man i 20-årsåldern åtalas för att ha kappkört med en annan bil på Frösöbron och i en olycka ha orsakat livshotande skador hos en medpassagerare.

Annons

Kappkörningen mellan de två bilarna på Frösöbron den 6 september fick ett tragiskt slut. Vid korsningen mellan Färjemansgatan och Storgatan kolliderade en av bilarna med en korsande bil och körde sedan rakt in i en husvägg. Kollisionen var så våldsam att tegelväggen trycktes in flera decimeter.

Tre män i åldrarna mellan 20 och 30 år färdades i olycksbilen. Alla tre skadades allvarligt och två av dem klämdes fast i det demolerade bilvraket. Den värst drabbade, en 26-årig man, fick livshotande skador och fördes till Umeå universitetssjukhus.

Även de två personer som färdades i den tyskregistrerade bil som skulle korsa Färjemansgatan skadades, mannen allvarligt medan kvinnan klarade sig med lindriga skador.

Tidigt stod det klart att olyckan kunde ha orsakats av grov vårdslöshet från föraren i en av olycksbilarna. Ett vittne har berättat hur snabbt bilen kördes och nu anser alltså åklagaren att bevisningen är tillräcklig för att väcka åtal.

Åklagaren menar att föraren har gjort sig skyldig till grov vårdslöshet i trafik och visat en uppenbar likgiltighet mot andra människors liv genom att i stor hastighet kappköra över Frösöbron.

Mer läsning

Annons