Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson-Bad 37:a på JVM i USA

Olle Olsson-Bad var bästa svensk när de äldre grupperna körde sitt distanslopp vid JVM i USA.. Tulluskillen bommade sex skott och slutade 37:a.

Onsdagen i Presque Isle gick som vanligt i kylans tecken. Distanstävlingen flyttades fram en timme så att den extrema kylan kunde lätta en aning.

Deltagarna ville dock vara på den säkra sidan och många körde med fysiotejp på sina ansikten, för att skydda mot lättare frostskador.

De som klarade kylan och utmaningen bäst var Tysklands Luise Kummer och Norges Tore Leren. De tog hem distansgulden på dam- och herrsidan. Kummer nollade återigen på skjutvallen och har nu ett guld och ett silver i JVM.

Ur svensk synvinkel blev det en mager utdelning. Emma Nilsson slutade på 18:e plats, med tre bom och dryga fem minuter till täten.

På herrsidan var Olle Olsson-Bad bäst av svenskarna. En 37:e plats, med sex bom, var kanske ändå inte vad han hade hoppats på.

Vi kan även notera att Niklas Forsberg, Östersund, gjort två fina insatser tidigare under JVM och då i den äldre gruppen. Han var bäste svensk både på sprinten (16:e) och på jaktstarten (17).

JVM avslutas med stafetter. De yngre juniorerna kör på torsdagen medan de äldre juniorerna knyter ihop årets mästerskap med sin stafett på fredag.