Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsen stannar i Örebro SK

Annons


Lånet övergick i ett köp som Örebro SK ser som ett kap.

Danske anfallaren Kim Olsen stannar i klubben – i tre år till.

Olsen lånades från Silkeborg i somras. Hittills har han gjort åtta mål på 15 matcher. Samtidigt har ÖSK klättrat i den allsvenska tabellen.

Det ena hänger ihop med det andra.

Inte konstigt att klubbledningen, i samband med en presskonferens på måndagseftermiddagen, tog till de stora orden när affären var i hamn.

"Vi inom styrelse och verksamhetsledning i ÖSK Fotboll är väldigt nöjda och stolta med att kunna kontraktera Kim Olsen för de närmaste tre åren. Vi har löpande under hela förhandlingsprocessen haft en stark vilja från bägge parter att enas om en framtid tillsammans. Omgivningens engagemang huruvida ÖSK Fotboll skulle kontraktera Kim Olsen för framtiden eller inte har självklart berört oss, det känns bra att så många bryr sig. Vi vill ärligt poängtera att kontrakteringen i sig är ett stort steg för ÖSK Fotboll, det har varit viktigt att affären hålls inom nivåer som inte på något sätt obalanserar vår ekonomi utan istället ger förutsättningar för det bättre med vårt starka stöd i publik, allmänhet och partners i Örebro regionen", säger ÖSK Fotbolls vd Jan Karlsson i ett pressmeddelande.

Sportchefen Lennart Sjögren fyllde i:

"Kim blev den spelaren som vi så länge eftersökte innan och under vårsäsongen. En välväxt stark box-/huvud-/target spelare och målskytt. När han kom in i laget började vi producera både mål och poäng."

Mer läsning

Annons