Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olofsson slutar som tränare i Ope – svajigt i herrsektionen

Örjan Olofsson slutar som tränare för Opes herrlag. Han kommer att ta ett sabbatsår.

Herrsektionen svajar rejält, med en vakant ordförandepost och bara tre ledamöter tillsatta.

Måndagens halvårsmöte i Ope IF handlade uteslutande om val av de tre fotbollssektionerna; dam, herr och ungdom. Stämningen var förstås god med tanke på damlagets avancemang till division 1.

– Vi är väldigt stolta. Det var en fantastisk känsla när slutsignalen gick i sista matchen. Glädjen att gå upp är stor, säger Jan "Janken" Holm, mötesordförande.

Framgången är ingen tillfällighet. "Janken" beskriver damsektionen som något av en mönsterbild i Ope IF.

– De är värd framgången. De har verkligen jobbat fantastiskt målmedvetet genom åren.

Vad kommer division 1-spel att betyda ekonomiskt?

– Vi kommer att försöka ge damerna möjlighet att vara kvar i serien. Ledarstaben är intakt vilket är positivt. Rent ekonomiskt gissar jag att det blir mellan 150 och 200 000 kronor dyrare.

Vad gäller investeringar på Torvallen lär det väl åtminstone behövas en ny matchklocka?

– Ha-ha! Ja, givetvis. Vi köpte en ny klocka inför säsongen och vi har fått laga den en gång. Vi vet inte vad som var fel. Nu behöver vi köpa in en mer modern klocka. Det vore ett lyft.

På herrsidan var det inte lika muntert. Lagets femteplats i division 4 (där man till och med hamnade efter Fältjägarna) var en gruvlig missräkning.

– Karims (Abdulkarim) skada var det som inte fick ske och vi kunde aldrig reparera det. Nu får vi börja om. Samtidigt har ungdomarna visat framfötterna. Det finns jättemånga duktiga spelare.

– Vi lyckades också gå till A-slutspel i Storsjöcupen med alla våra pojklag utom ett.

Herrsektionen har det tufft även på ledarhåll. Anders Terneblad avgår och valberedningen har misslyckats att hitta ersättare. Ytterligare två ledamöter avgår vilket gör att sektionen just nu bara är tre personer stor.

Ekonomiskt verkar Ope gå mot ännu ett vinstår, i så fall det sjunde i rad.

– Vi har en stabil ekonomi. Det ger trygghet och en viss handlingsfrihet.

Valen:

Damsektionen: Susanne Hallberg, ordförande. Övriga: Camilla Backman, Magnus Backman, Camilla Skallberg, Thomas Holm, Sven-Olof Jansson och Anders Larsson (båda nyval).

Herrsektionen: Ordförande: Vakant. Övriga: Per Karlsson, Lars Backus, Daniel Enfors (nyval).