Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olof Helmer Olsson

/

Vår kära pappa Olle har på kvällen tisdagen den 30 december stilla somnat in i sitt hem.

Annons

Till Berget i Bringåsen kom han med sin mor, far och systrar bara några månader gammal. När farfar dog övertog pappa gården och drev lant- och skogsbruk i många år innan detta avvecklades och han började arbeta som snickare.

Tidigt blev han änkeman och fick därmed ensam axla det stora ansvaret för oss barn. Han tog hand om och värnade om oss alla. Till pappa kunde vi alltid komma, för att dela vår glädje med honom eller med våra bekymmer. Han fanns där, omtänksam, hjälpsam och stöttande. Han hade alltid en hjälpande hand att räcka oss.

Pappa var road av matlagning och tog tillvara det som gården gav genom att göra skinka och grisfötter till julbordet, köttgryta från kalven, råmjölken till kalvdansen och det malda kornet till kornmjölsgröten. Godast var nog ändå kolbullarna med "amerikanskt fläsk" som han tillredde i buan. Varje år plockade han bär och svamp som blev goda tillbehör till middagarna han gärna bjöd på och han tyckte om att samla oss och "främmat" i Lusthuset för mat och kaffe och då vi också gärna sjöng och spelade ihop.

Pappa levde på Berget i hela sitt liv och det var hans önskan att bo kvar så länge det var möjligt. Tack vare god omvårdnad av hemtjänsten i Lit blev det möjligt för honom att få sluta sina dagar hemma. Det är vi barn mycket tacksamma för. Pappa lämnar ett stort tomrum efter sig och saknaden känns svår men vi kommer alltid att minnas hans vänliga person med värme.

Anna-Britt, Kjell-Åke, Berith, Gunnar och Benke med familjer.

Mer läsning

Annons