Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olle Simonsson

Olle är på en lång vandring. På en väg som bara leder bort. Vi kan inte längre se honom, vi kan bara ana att det är Olle. Han har sin fiol med sig, nyckelharpan, gitarren och cittran bär han också på. Som alltid finns flöjterna och Offerdalspipan i benfickorna på Olles byxor.

Spelmanslagets resa med Olle började 1985 och han har tagit laget till många olika platser och spelningar runt om i landet. Höjdpunkterna är givetvis våra resor till USA, Ryssland och Sydafrika och naturligtvis Norge. Alltid med Olle och hans instrument. Kameran var också en ständig följeslagare. Olle såg alltid intressanta saker och människor.

En solig och varm septembersöndag, den 29/9, tog vi avsked av våra norska spelvänner efter en helg fylld med musik, glada skratt och trevlig samvaro. Vem kunde då ana att den avslutande musikgudstjänsten i Alsens kyrka också blev ett musikaliskt avsked av Olle.

Visst kommer Offerdals spelmanslag att leva vidare – det var Olles bestämda önskan och förhoppning. Men det kommer att saknas en fiol med karaktärsfast rymt och härlig stämklang i vårt lag. Och vad är Tillbergspolketten och Skomakarvalsen utan nyckelharpa? När vi spelar vår mest önskade låt Brudlåt till Ulrika är den som allra bäst med flöjt.

Olles bortgång är en stor förlust för spelmanslaget. Men störst är ändå förlusten för Annakarin och familjen. Vi skickar våra varma tankar. Olle är på en lång vandring …..

Tack Olle! Du är alltid med oss.

Offerdals spelmanslag