Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olle Olovsson: Jag vacklar inte alls

I lördagens LT publicerades en insändare undertecknat av nio personer rubricerad ”Risk för vindbeslut på felaktiga grunder”.

Där påstås att jag i samband med ett allmänt möte uttryckt att jag börjat ”vackla” i frågan om var vindkraft skall tillåtas. Ja, men inte i den mening som antas i insändaren. Är tvungen att korrigera detta.

Under processen fram till och med utställningen har jag varit positiv till både Moskogen och området mellan E14 och Skalstuguvägen.

Efter att ha sett och hört den opinionsyttring som kommit fram efter utställningen och de argument som då presenterats mot exploatering i Moskogen så är jag inte längre tveksam till den delen utan anser att det är en olämplig lokalisering.

När det gäller området västerut så har jag underhand av flera skäl förstärkts i min uppfattning att det är ett lämpligt område för vindkraftexploatering.

Men det grundar sig främst på det stora antalet medborgare som i sina samrådsyttranden var positiva till att vindkraft mellan E 14 och Skalstuguvägen skulle få prövas, många flera än den motsatta åsikten.

I Plan och Bygglagen sägs att samråd med medborgarna i översiktsplaneprocesser är viktigt. Jag har dessutom förhållit mig till Åre kommuns övergripande riktlinjer där delaktighet betonas. Jag har alltså utifrån detta lyssnat på majoriteten av medborgarnas åsikter i båda fallen och tagit ställning.

Olle Olovsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel