Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle Larsson

/

Olle Larsson, Berge, har lämnat oss i en ålder av 96 år.

Annons

Han växte upp i Espnäs och var nummer tre i en syskonskara av åtta barn. Han och Stina gifte sig 1943 och de fick ett långt liv tillsammans ända tills i maj förra året då Stina avled. Paret flyttade till Stinas hemgård i Berge i samband med giftermålet och tog över densamma 1948. Tillsammans fick de sönerna Rolf, Sören och Lars-Birger.

Olle var sedan barnsben en skogens och jordens man som månade mycket om gårdens skötsel och familjens väl. Otaliga är de timmerlass han kört hem från skogen och lika otaliga är de fåror han plöjt upp med både häst och traktor. Han var en sann hästkarl och det fanns alltid hästar på gården som han både körde in och använde sig av i jord- och skogsbruket.

Olle var en mångsysslare och en eftertraktad slaktare vid höstarnas byslakter. Jakt och fiske låg Olle varmt om hjärtat och gemenskapen i jaktlaget betydde mycket liksom not- och nätfisket i Locknesjön.

Långt efter det att yngste sonen tog över gården fortsatte Olle att med glädje delta i gårdens olika sysslor. Familjens hem präglades alltid av stor gästfrihet och det fanns alltid tid för en pratstund över en kopp kaffe med goda vänner, släkt och grannar.

Barnbarnen hade en särskild plats i Olles hjärta och farfar lärde med glädje ut sina kunskaper till dem.

De sista åren bodde Olle på avd B på Ängegården i Brunflo där han fick kärleksfull omvårdnad in i det sista.

Olles godmodighet genomsyrade hela hans livsgärning och han kommer att bli mycket "sakensam" av många nära och kära.

Barnen med familjer

Mer läsning

Annons