Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olle Larsson

Olle Larsson, Kövra, har avlidit i en ålder av 94 år.

Han var född på hemgården i Kövra och växte upp i en stor syskonskara. Olle började tidigt att jobba i skogen med avverkning och även med timmerflottning.

Olle gifte sig 1939 med Anna, född Jakobsson, från Älven och de bosatte sig i Lockåsen. I början av 40-talet gick flyttlasset till Persåsen och den 5 maj 1958 flyttade familjen till Kövra och Olles hemgård som de tog över och drev tillsammans. Olle arbetade även några år som sadelmakare i Myrviken.

Makarna fick fyra barn tillsammans men sorgen drabbade dem hårt då sonen Folke avled 1956, endast 16 år gammal.

Olle var en god och glad person som tyckte om musik och dans. Han kunde vara bestämd i vissa frågor, men alltid snäll, ödmjuk och omtänksam och han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Barnbarnen tyckte verkligen att han var en riktig morfar, eftersom han var såpass till åren då första barnbarnet föddes. Sedan kom två till och de tre barnbarnen har spenderat mycket rolig tid tillsammans med sin älskade morfar.

Olle sörjs och saknas av makan Anna, sonen Bror med sambo Lilian, dottern Gunvor med sambo Danne, dottern Siv med make Leif, barnbarn samt övrig släkt och vänner.