Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oljudet större och starkare än någonsin

/

Östersunds hiphopkollektiv växer. I dag firar Oljudet lucia genom att släppa en ny mixtape, som handlar om vardag, lyx och allt däremellan.

Annons

– Det är väl också en slags röd tråd att inte ha någon röd tråd. Det finns något för alla smaker, säger Sebastian "Görda" Mellergård.

Det har hunnit gå tre år sedan hiphopkollektivet Oljudet startades. Sedan dess har de bland annat släppt två samlingsskivor, "Storsjöoljudet" kom 2010 och "Oljudet 2.0" släpptes så sent som i höstas. Trots det satte medlemmarna snabbt igång med ett nytt projekt. Den här gången ville de satsa både på exklusiva Östersundsbeats och lånade instrumentaler i sann hiphopanda. Det blev 24 spår, alla med egenskrivna texter.

– Många känner till oss, men uppfattar oss nog som ganska oproduktiva. Vi vill hålla hajpen uppe och visa att vi är seriösa, säger Sebastian "Görda" Mellergård, som varit mixmaster och spindel i nätet i Hiphoplabbet på Gamla Tingshuset där merparten av låtarna är inspelade. Både som grupp och individer känner sig Oljudet starkare än någonsin.

– Truppen har växt, vi har fått bättre sammanhållning och kontakt med världen utanför. Folk ska veta att undergroundkulturer inte bara finns i storstäderna. Jag skulle vilja påstå att vi är ännu mer kreativa och duktigare än tidigare, säger Hussein "Prinsen" Walai.

"Oljudet 2,5" släpps i dag på www.oljudet.tk för gratis nedladdning. Projektet är ett samarbete med Sensus.

Annons