Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oljeläckage för Magnusson, Moe sjuk

Freddie Magnusson kvalade in som sjua i STCC-tävlingen i Anderstorp. Emelie Moe hade elfte tid. Det var inte det bästa upplägget för de lokala förmågorna.

Oljeläckage och sjukdom bromsade våra lokala talanger i andra STCC-omgången för året. Med kvaltider som gav Magnusson en sjundeplats i fredagens V8 Thunder Cars-kval och Emelie Moe en elfteplats var det inte upplagt för succé i lördagens första heat.

Magnusson drabbades av oljeläckage och hade en lättare avåkning i kvalet, men han körde upp sig på en femteplats i första heatet på lördagen. Moe, som varit sängliggande i två veckor innan tävlingen, hade en tuff uppgift framför sig men körde upp sig till nionde plats i första heatet i Clio Cup.

– Hon har haft det tufft med orken då hon har varit sängliggandes de senaste två veckorna. Det kräv att man måste vara i bra kondition på denna bana då den är fysiskt krävande men sina snabba kurvor, säger Micke Magnusson, pappa till Freddie, som varit på plats i Anderstorp.

Henric Skoog, som var snabbast i första Clio-heatet i Skövde, vann även första heatet på Anderstorp följd av en annan topptippad förare: Andreas Wernersson.

I V8 Thunder Cars var Magnussons lagkamrat Alexander Graff återigen snabbast före ytterligare en förare från Memphis Racing, Mattias Lindberg.

I andra racet klättrade Moe upp till en åttonde plats men ingen rådde på Henric Skoog som var snabbast även där. I V8 - klassens andra race slutade Freddie Magnusson femma ännu en gång.

Nästa tävling blir på Mantorp den 25 juli.