Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oljan tar inte slut

Miljöpartiet grundlurar svenska folket. De går till val på höjda bensin- och dieseloljeskatter och hävdar att det kostar en genomsnittsbilist cirka etthundra kronor per månad mer om man kör 1 500 mil om året.

Hur många bilister klarar sig inom den milnivån? Dessutom är man noga med att inte tala om att man kommer att fortsätta höja sina bensin- och dieselpriser, eftersom människor är beroende av sina bilar och måste omprioritera sin hushållsbudget och kanske dra ner på mat- eller klädköp.

Vidare vill man införa biltullar i städerna och chockhöja kostnaderna för lastbilstransporter, vilket vanliga konsumenter får betala genom ökade kostnader på varor.

Att oljan håller på att ta slut är en lögn. Faktum är att oljan förnyar sig i jordens innandömen och det finns tekniska möjligheter i USA att framställa olja.

Med miljöpartiets energipolitik kommer landsbygden att avfolkas. Talet om att bygga ut kollektivtrafiken passar i storstäderna.

I glesbygden är det inte ekonomiskt lönsamt att köra en buss eller ett tåg med en handfull människor.

Det vore klädsamt om Miljöpartiet ville agera så att utländska långtradarchaufförer fick arbeta under svenska kollektivavtal och inte som nu köra under slavavtal, det vill säga trafikfarligt på vägarna.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel