Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Old school på Gamla tingshuset

/
  • Åke Edholm var kvällens dj och spelade skivor från Jesper Ekfjärs gedigna skivsamling.
  • Hiphop från 80-talet var kvällens tema. Jesper Ekfjärd beskriver den gamla skolan som funky beats, bongotrummor och mycket bas. Med på kvällen var också sonen Elias.

Gamla old school beats, graffiti och dans stod i fokus när det anordnades hiphop-kväll på Gamla tingshuset.

Annons

Det var 80-tals hiphop på vinylskivor som ljöd ur högtalarna när Åke Edholm och Jesper Ekfjärd under onsdagskvällen anordnade den första av tre old school-kvällar på Gamla tingshuset.

– Kvällarna kommer bjuda på olika inslag av hiphopmusik, dans, graffiti, skiss med teckning. I kväll spelar vi musik från den allra första hiphopen som kom, säger Jesper Ekfjärd.

Initiativet till old school-kvällarna är något de kommit på tillsammans.

– Man saknar de gamla beatsen och som allt annat kommer de tillbaka och blir på tapeten igen, något som gjort mig inspirerad till att köra dem igen och försöka samordna äldre och yngre till att ta del av det. Jag har en stor vinylsamling hemma som jag tyckte borde komma till mer användning, bring back to life liksom, säger Jesper Ekfjärd som lyssnat på hiphop sen tidiga tonåren.

Han berättar att det är stor skillnad på hiphop i dag och när den startade.

– Vi vill visa den gamla hiphopen, den gamla skolan som är energi och kommer rakt från hjärtat. I dag är det mer marknadsbaserat, säger Jesper Ekfjärd.

Musiken snurrade på och Jesper Ekfjärd visade olika hiphop-steg på golvet. På väggen rullade ett bildspel som visade gamla graffititryck från Stockholmsförorter.

– Graffitin är inte heller samma i dag som förr. Förr var det mer detaljerat, man la mer tid på att måla. I dag är det mer att bara slänga upp något, berättar han.

När LT besökte Gamla tingshuset hade kvällen just dragit igång och några nyfikna besökare började allt eftersom att droppa in.

De följande old school-kvällarna anordnas under de kommande onsdagarna. Vad som blir sen återstår att se, men Jesper Ekfjärd och Åke Edholm hoppas på att kunna arrangera mer liknande evenemang framöver under våren och sommaren.

Mer läsning

Annons