Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olaglig konsert kunde inte stoppas

En spontan men kanske inte helt laglig konsert hölls i Östersund i kväll. Enligt polisen hade arrangörerna inte något tillstånd för spelningen.

En större samling människor hade samlats på en grönyta mellan Allégatan och Brunflovägen i Östersund i kväll. Anledningen var att några människor hade tagit ett mer eller mindre spontant initiativ och ordnat en konsert. Ett band utrustat med instrument och mikrofoner drog igång en spelning vid femtiden och musiken ljöd vida omkring med hjälp av högtalaranläggningen.

En polispatrull åkte förbi spelningen och talade med några av de som var där. Strax därefter upplöstes arrangemanget. Vakthavande polisbefäl Bengt Stadin berättar att det inte verkade finnas något tillstånd för att hålla konserten och att den därför var i strid med lagen. Men trots det kunde poliserna inte stoppa konserten.

– Vi kan informera om vad som gäller med tillstånd och så vidare men vi kan inte upplösa en konsert. Det har med grundlagsskyddet att göra och rätten att framföra konstnärliga verk, förklarar han.

Däremot kan polisen i det aktuella fallet komma att upprätta en anmälan om brott mot ordningslagen berättar Bengt Stadin.