Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öl och vin kan tillåtas på nya arenan i Östersund

Det lutar åt att det blir tillåtet att servera alkohol i den nya arenan i Östersund.

Annons

Om ungefär en månad ska den nya arenan invigas och nu finns en ansökan om alkoholservering i lokalerna.

Enligt ansökan från företaget som ska driva restaurangen ska all form av alkohol få serveras mellan klockan 11.00 till 02.00. Planen är att alkoholservering även ska kunna göras utanför restaurangområdet i exempelvis till slutna sällskap i foajén eller vid någon större show i A-hallen.

"Det är av vikt att påpeka att alkoholhaltiga drycker inte serveras i samband med ungdomsevenemang", skriver restaurangföretaget i sin ansökan.

Tillståndsenheten på kommunen (som beslutar om tillstånd att servera alkohol) vill dock att kultur- och fritidsnämnden tittar närmare på ansökan. Frågan är bland annat om ett bolag där ägarkonstellationen är hälften mellan krögare och föreningar får servera alkohol. Kommunens bestämmelser säger att "föreningar ska bedriva verksamhet som är fri från alkohol, droger och dopningsmedel".

I våras ändrade kommunen lite på alkoholreglerna: "För att intressera restauratörer att driva en restaurang har det bedömts vara en förutsättning att möjlighet till permanent serveringstillstånd kan beviljas", skriver tjänstemännen.