Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öl- eller skyttefest?

Nu ser många fram emot världscupen i skidskytte i Östersund, men om man besöker arrangörens hemsida i jakt på information om tävlingarna får man sig en tankeställare.

På biathlonevents.se görs det nämligen reklam för ett ”Tyrolerparty” som äger rum under världscuphelgen: ”OSD Storsjöteatern är platsen som i år förstärks av en ordentlig nyhet och som kommer ikläda sig rollen av en riktig bierstube. Starkt förknippat med sporten där skidskytte är som starkast är ett riktigt tyrolerparty innehållande ”Umpa-bumpa-musik” med sång och fest. ”Texten är kompletterad med bilder där stora ölsejdlar är i fokus.

Är det verkligen i organisationskommitténs (och de involverade idrottsföreningarnas och Svenska skidskytteförbundets) intresse att skidskytte ska förknippas med en stor ölfest (även om den sker på annan plats än skidskyttestadion)? Detta strider mot de intentioner idrottsrörelsen har vad gäller rollen som aktör för ökad folkhälsa. Dessutom aktualiserar det, återigen, frågan om servering av alkohol i anslutning till stora idrottsevenemang verkligen är nödvändigt?

Anders Edvinsson, koordinator drogförebyggande arbete, Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel