Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart vad som ligger bakom yxattacken

Det råder delade meningar om vad som egentligen hände under den misstänkta yxattacken i en by utanför Funäsdalen på torsdagen.

På torsdagseftermiddagen strax efter klockan fyra fick Svegspolisen ett larm om att en man i 40-årsåldern gått till attack med yxa mot en annan man i en by utanför Funäsdalen.

Mannen som misstänks ha blivit angripen uppger sig ha flytt undan attacken och in i en närliggande byggnad där han låst in sig. Enligt honom har den misstänkte yxmannen därefter vandaliserat fordon som stått parkerade i närheten.

Den misstänkte yxmannen greps odramatiskt och fördes under kvällen till polishuset i Östersund. Men efter förhör så släpptes mannen strax efter midnatt samma kväll. Mannen är fortfarande misstänkt för grovt olaga hot, skadegörelse och övergrepp i rättssak.

Enligt LT:s källa som har insyn i händelsen handlar det hela om ett internt gräl mellan två personer som känner varandra sedan tidigare.

– Man kan säga att de båda har väldigt olika uppfattning om det som hänt. Och när det gäller skadegörelse på bilar så handlar det om en ruta som krossats. Inget mer, uppger LT:s källa.

– När det gäller övergreppet i rättsak så handlar det om att den ene hotat med stryk om den andre ringer polisen, säger källan.