Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oklart vad som händer med Treklövern

Många rykten går om Treklövern i Åsarna. Förslaget är att äldreboendet läggs ner – men det är inte säkert att det blir så.
– Det är inget beslut taget, säger Torsten Medalen (C), verksamhetsnämndens ordförande.

I höstas stängdes en avdelning på Treklövern samtidigt som tio platser stängdes på Östgärde i Rätan. I Åsarna går rykten om vad som ska hända med äldreboendet och engagerade bybor har skrivit till kommunen för att få klarhet i vad som ska hända.

Förslaget är att Treklövern läggs ner – men inget är hugget i sten.

– I basarbetet i budgeten för 2014 lade jag ett förslag att lägga ner Treklövern. Det gick inte igenom. I stället stängdes tio platser i Rätan för ombyggnation och sex platser på Treklövern. När de ombyggda lägenheterna i Rätan var klara skulle jag få lägga ner Treklövern. Nu ska vi komma ihåg att det blir en ny budget för 2015 och vi har ett val innan det. Så mitt svar är att jag inte vet vad som händer, säger Helen Rikardsson, chef för stöd, utveckling och hälsa hos Bergs kommun.

Anledningen att förslaget att lägga ner Treklövern finns är att verksamhetsnämnden har dåligt med pengar och att det är viktigast att behålla de platser inom äldrevården som ligger längst från Svenstavik.

Från politiskt håll fick Helen Rikardssons första förslag, att lägga ner Treklövern direkt, nej därför att verksamhetsnämnden ville se hur det fungerade med färre platser inom äldrevården.

– Ibland är det en del som får vänta på plats och andra perioder är det väldigt kort kö, säger Torsten Medalen.

Något beslut om vad som händer med Treklövern lär dröja. Just nu ligger fokus på att bygga om avdelningen i Rätan, som är i väldigt dåligt skick.

På torsdag kväll hålls ett informationsmöte på Treklövern.

– Det har varit så många rykten, så det är lika bra att ha ett informationsmöte om vad som gäller, även om vi inte har så mycket att säga för närvarande, säger Torsten Medalen.