Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökat träningsintresse i Östersund

Inför det nya året brukar många lova att börja träna. Nu vill de som redan tränar utöka sin träning – det märks även i Östersund.

– Våra medlemmar tränar mer och mer, säger Christina Ravald, verksamhetsledare på Friskis & Svettis.

Friskis & Svettis har gjort en enkät bland sina medlemmar i landet. 1 500 personer deltog i undersökningen och av dem svarade 31 procent att de skulle öka sin träningsdos under 2014. Även i Östersund märks ett ökat intresse.

– Våra medlemmar tränar ofta tre-fyra gånger i veckan. Men vi hoppas också på att de som inte har kommit i gång med träningen ska våga sig hit, säger Christina Ravald.

Under julhelgen har Friskis & Svettis bjudit på gratis träning. Gensvaret har varit stort hos länsborna.

– Vi hade inte vågat drömma om att så många skulle hitta hit på sin julledighet, säger Christina Ravald.

En som passade på att delta i ett stort gympapass under mellandagarna är Ebba Victor. Hon fick passande nog ett träningskort i julklapp och har tänkt använda det flitigt under 2014.

– Just nu tränar jag inte så mycket. Jag flyttade till Stockholm i höstas och har jobbat väldigt mycket. Efter jul kommer jag träna mer, förhoppningsvis, säger Ebba Victor.

Hon beskriver sig själv annars som en träningsmänniska som brukar hålla formen med att spela tennis, ta löprundor eller att gå på gym.

– Efter jul tänker jag träna någon gång i veckan och sedan på helger när jag är ledig, säger Ebba Victor.

Roine Honkala går på gymmet tre-fyra gånger i veckan. Det har han gjort i några år.

– Det räcker för mig. Jag har ett stillasittande jobb, så då måste man röra på sig så man inte växer i färdriktningen, säger han med ett skratt.