Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökat missnöje på Miun märks inte i Östersund

Studenterna på Mittuniversitetet är missnöjda. Det visar en rapport som Studentindex tagit fram.

Annons

Totalt är det 1 154 studenter som medverkat i undersökningen och störst missnöje är det bland studenterna som läser samhällsvetenskap.

Mediastudenterna i Sundsvall är däremot mest nöjda av alla. Studenterna upplever att personalen har hög kompetens och att utbildningen har bra resurser. De uppger att skolan har bra utrustning och engagerade lärare.

Man kan se en tendens att de som studerat länge är mindre nöjda än de som studerat kort tid. Den grupp som ger mest positivt betyg är gruppen som läser distansutbildningar, första terminen eller fristående kurser.

I undersökningen syns en stor skillnad mellan män och kvinnor, då kvinnorna är betydligt mer kritiska än männen.

Tsz-Hin Tang och Erik Åslin läser båda idrottsvetenskap.

– Jag tycker att både skolan och studierna är bra så jag känner inte igen det. Vi jobbar ofta mot klienter eller grupper så vi applicerar kunskapen direkt. Lärarna är även måna om att få feedback på allt, säger Tsz-Hin Tang.

Erik Åslin tycker att det är mycket frihet och ansvar.

– Vi gör något vi vill göra och det är mycket praktiskt så det är väldigt varierande dagar där det alltid händer något. Vi är en liten klass och vi har jobbat mycket med den gruppen för att utveckla den, säger han.

Alexandra Råstander läser ekonomi, hon började för fem veckor sedan men trivs redan bra med det mesta.

– Vi har bra lärare, undervisningar och lokaler. Eftersom det är en liten skola så är det väldigt bra tillgänglighet på lärarna, säger hon.