Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ökade klyftor

Med fortsatt borgerlig regering kommer klyftorna mellan människor, grupper och var man bor i landet att öka än mer.

Den borgerliga regeringens ekonomiska politik har gynnat moderaternas kärnväljare i Stockholms rika förorter allra mest (enl. Riksdagens utredningstjänst). Aldrig har inkomstskillnaderna varit större än i dag! De borgerliga partierna vill fortsätta den politiken att gynna de redan välbeställda med skattesänkni ngar på bekostnad av välfärden och de med låga inkomster.

Den borgerliga skolpolitiken är förfärande! Den är populistisk med förenklade och fördomsfulla lösningar på mångfacetterade problem. Man ska till exempel lösa problemet med att elever hoppar av gymnasiet i förtid genom att ta bort stora delar av teoretiska ämnen i yrkesutbildningarna. Som om elever där skulle ha mindre behov av att kunna matte och svenska! Vill man att de ska ha sämre möjligheter att delta i samhällsdebatten, påverka hur samhället ska utformas, fortsätta studera och utvecklas även efter gymnasiet?

Det är nämligen inte fler elever på dessa linjer som hoppar av än på flera av de teoretiska linjerna. Man inrättar elitskolor och elitklasser och inför betyg i tidigare åldrar. Allt för att den svenska skolan ska återgå till den sorteringsskola vi hade för 50 år sedan. Återigen ökade klyftor .

Harriet Svaleryd, Socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel